Силиконски мониста на големо |Што сака да забележи драга расте заб

Силиконски мониста на големоПроизводителите ги подредиле следните точки на внимание за никнувањето на бебешките заби, ве молиме одвојте 2 минути за да ги разгледате:

https://www.silicone-wholesale.com/silicone-chew-beads-wholesale-teething-necklace-melikey.html

силиконски монистра рефус

Бебешкото никнување е обично помеѓу 4-7 месеци.

Здравите заби се важни во сите здравствени состојби на вашето бебе. Забите му помагаат на вашето бебе да џвака храна; Кога почна да учи да зборува, неговите заби ја одредуваа неговата артикулација и изговор; забите исто така влијаат на растот на горната вилица на вашето бебе.

https://www.silicone-wholesale.com/baby-teething-beads-soothe-teething-baby-melikey.html

фудбалска мушка

Американската академија на семејни лекари има седум совети за грижа за бебињата кои никнуваат заби.

1, никнувањето на забите генерално не е болно, но некои бебиња ќе се чувствуваат непријатно и нервозно.Можете да користите чист прст или влажна газа, втријте ги непцата во устата на детето, тоа ќе му помогне; Ладните прстени за заби може да се користат и за ублажување на непријатноста во непцата кај деца при никнување на забите.

2, да се користи гума за џвакање внимателно, премногу употреба на гума за џвакање не е добро за децата.

Откачувањето на забите не предизвикува треска. Ако вашето дете има треска, треба да го однесете на лекар.Може да има и други причини.

4. Доењето е корисно за развојот на забите на бебето.

5. Користете шише со вода кога вашето бебе има 6 месеци и престанете да му давате шише кога ќе наполни 1 година. Овие се добри за неговите заби.

6. Помеѓу оброците само додадете вода или обично млеко.Не дозволувајте вашето дете да пие овошен сок или други пијалоци бидејќи тие содржат многу шеќер.

7, првиот заб на бебето, треба да му помогне да ги мие забите, два пати на ден. Најважно време е навечер пред спиење. Со нежна бебешка четка за заби, исцедете мала количина паста за заби и нежно мијте ги забите. Бидете внимателни да не дозволите децата да ја голтнат пастата за заби.

https://www.silicone-wholesale.com/silicone-abacus-beads-silicone-teething-beads-wholesale-melikey.html

силиконски мониста за заби


Време на објавување: 30-10-2019