Вообичаени проблеми со чкртањето на млечните заби

П: како за молар?

Бебето има шест и пол месеци и има два заба, долните предни заби. Некои велат дека е време да купат стапчиња за млечни заби.силиконски апарат за заби.Дали не е време да купите стапчиња за млечни заби за јадење?

О: за да се ублажи чешањето и болката во гингивата кога бебето никнува, бебето може да користи стап за мелење заби.Ако бебето нема друга непријатност, во ред е да го користите.Сепак, неопходно е да се користи висококвалитетен силиконски заби.

https://www.silicone-wholesale.com/silicone-wood-teether-food-grade-silicone-beech-wood-toy-melikey.html

силиконски бебешки заби

П: дали е важно бебето да не го јаде моларот?

Миличето од мојот дом само 9 месеци, вкупно 4 заби, често мелење на крцкање, знам поради скокоткање на непцата, отиде да му купи стап за мелење, но нема да користи, не ставај во уста, учи тој исто така нема, сакам да прашам мила да не јаде стап за мелење за да има ефект?

О: тоа не треба да биде проблем, но обидете се да го насочите вашето дете да користи молар.Може да го ублажи чешањето и болката на непцата на вашето дете. Принципот што му додава дополнителна храна на детето е љубезен по малку до многу, количината што секој пат јаде по малку, многу, малку оди да се додаде на детето, дете процесот што се приспособува, ако детето не јаде ваков вид да му даде промена на видот, дојди полека детето ќе се адаптира.

https://www.silicone-wholesale.com/wholesale-baby-teethers-teething-ring-melikey.html

светли започнува заби

П: што друго можете да јадете за да ги мелете забите?

Јас сега е да се хранат бебе мелење заб стап, но освен мелење заб стап уште може да се јаде друго нешто мелење заб?

О: дајте му на бебето да јаде шипката за мелење е добра за бебешки заби, друга статија овошје, зеленчук, овие намирници всушност може да му ја покажат на бебето како стапче за употреба, свежо јаболко, краставица, моркови или целер, исечени на мали парченце со дебелина на прстот, ладно и освежувачко и свежо слатко, исто така може да го надополни витаминот, врвна класа на млечни заби.

https://www.silicone-wholesale.com/teething-toys-safe-teethers-for-babies-wholesale-melikey.html

бебешка мрежа за заби

П: Бебето често јаде стап за мелење заб, мелење стапче за да има исхрана?

Моето бебе сака да јаде стап за чкртање, еден ден да јаде неколку.Мајка ми е загрижена да му ги дадам овие работи на бебето не е доволно исхрана, дозволете ми да му давам на бебето помалку.Како се прави моларната шипка?Дали е хранлива?

О: вашите непца ќе се чувствуваат болни и отечени кога вашето бебе ќе никне заби.Јадењето нешто тешко е добро за никнувањето на забите на вашето бебе. Постојат многу видови на стапчиња за мелење заби.Сега на пазарот има многу видови на стапчиња за чкртање, некои се направени од овошје, а некои главно се направени од висококалциум, така што самите стапчиња за мелење се хранливи. Но, месечната возраст според мила дури и ако месечната возраст е помалку од 6 месеци, сè уште давајте приоритет со млеко во прав или мајчино млеко, може соодветно да јадете овошје.

https://www.silicone-wholesale.com/good-chew-toys-best-organic-teethers-melikey.html

заби за бебе


Време на објавување: 16-10-2019 година